Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Od nove školske godine 50 specijalizovanih IT odeljenja u gimnazijama

Objavljeno u Društvo

Objavljeno April 12, 2019 Nema komentara

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da za školsku 2019/2020 godinu planirano oko 50 specijalizovanih IT odeljenja u gimnazijama u Srbiji.On je obraćajući se budućim gimnazijalcima na predstavljanju specijalizovanih IT odeljenja u Osmoj beogradskoj gimnaziji podsetio da je u školskoj 2018/2019 godini bilo 36 odeljenja učenika sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku.Povećavanjem broja IT odeljenja i povećavanjem kvota za studente koji će studirati IT na fakultetima, kako je ocenio, izgrađuje se, između ostalog, novo savremeno tehnološko društvo, koje će biti zasnovano na znanju.- To je šansa i da razvoj IT sektora u Srbiji zadrži pametne mlade ljude u zemlji -rekao je Šarčević.

Direktor Inicijative Digitalna Srbija Nebojša Đurđević, istakao je da će do kraja školske godine, zahvaljujući kompanijama članicama te neprofitne organizacije, svaki učenik IT odeljenja u Srbiji imati priliku da upozna jednog profesionalca iz sveta u koji ulaze.- Privreda podržava ovaj model obrazovanja. Do sada smo obišli preko 20 gradova u kojima su gimnazije sa oformljenim IT odeljenjima i videli da su nastavnici ključna karika ovog programa – oni su motivisani i zainteresovani da kroz osavremenjene programe svojim učenicima prenesu znanja važna za poslove budućnosti – rekao je Đurđević.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Od nove školske godine 50 specijalizovanih IT odeljenja u gimnazijama. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar