Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Milosavljević: Postignuta stabilnost I kontinuitet u radu u resoru socijalne politike

Objavljeno u Društvo

Objavljeno August 15, 2019 Nema komentara

“Postignuta je stabilnost I kontinuitet u radu u resoru socijalne politike”, poručila je na današnjoj konferenciji za novinare, Gradska većnica Danijela Milosavljević. Prema njenim rečima grad Vranje u ovom trenutku nema dugovanja po osnovu socijalnih davanja, jer je postignuta stabilnost u isplati socijalne pomoći. “Komisija redovno zaseda I donosi rešenja po kojima se vrši isplata”, rekla je Milosavljevićeva. Grad izdvaja novac I pomaže osobama sa posebnim potrebama. Nedavno je iz gradskog budžeta izdvojen novac za kupovinu guseničara koji je bio potreban jednoj porodici, a još 2 porodice su podnele zahtev za pomoć I njima će takodje biti omogućena finansijska pomoć, najavila je gradska većnica za socijalnu pomoć.

Sledeće nedelje počeće I izgradnja toplovoda u dužini od 150m, za Sigurnu kuću. Zbog toga su I žene koje borave tamo izmeštene I biće vraćene nakon završetka svih radova, jer je u planu I pravljenje letnjikovca I popločavanje behaton pločama, za lepši boravak žena I dece u Sigurnoj kući. Gradska većnica Danijela Milosavljević najavila je I da se razmišlja o otvaranju staračkog doma , kako bi se pomoglo starim licima. Njena ideja je, da treći sprat Centra za pružanje lokalnih usluga socijalne zaštite bude iskorišćen u te svrhe jer postoje uslovi, I tu bi moglo da boravi 20 lica.  Trenutno u Prihvatilištu za stara I nemoćna lica boravi 30 ljudi ali taj broj varira u zavisnosti od godišnjeg doba, jer u zimskim uslovima tu boravi I do 50 ljudi. U Vranju, trenutno, 1200 osoba prima novčanu socijalnu pomoć, rekla je Gradska većnica za socijalna pitanja Danijela Milosavljević.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Milosavljević: Postignuta stabilnost I kontinuitet u radu u resoru socijalne politike. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar