Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Obeležen Dan opštine Trgovište i godišnjica oslobodjenja

Objavljeno u Društvo

Objavljeno September 16, 2019 Nema komentara

Prigodnom svečanošću obeležen je 15. septembar – Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu i Dan opštine Trgovište. Obeležavanje jucerašnjeg dana počelo je liturgijom u crkvi. Liturgiju je služio Episkop vranjski Pahomije sa sveštenstvom, koji je se nakon liturgije obratio svim vernicima.

 Nakon liturgije, na spomenik palim borcima u Drugom svetskom ratu, brojne delegacije položile su vence I cveće, medju njima predsednik opštine Trgovište Nenad Krstić, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, kao I državni sekretar Bojan Stević. Ovom prilikom prisutnima su se obratili predsednik opštine Trgovište Nenad Krstić I predsednik SUBNOR-a u Trgovištu Milorad Stanković.

U Trgovištu je juče održana I svečana sednica kojoj su prisustvovale brojne zvanice. Prisutnima se najpre obratio predsednik Skupštine Aleksandar Kolić koji je govorio o ovom značajnom datumu I razvoju opstine Trgovište.

 Predsednik opštine Trgovište Nenad Krstić obraćajući se prisutnima, rekao je da Trgovište ide putem razvoja I da postoje 2 glavna pravca, a to je demografska politika I zapošljavanje.

Ovom prilikom potpisana je Povelja o saradnji između opština Trgovište i Krnjak iz Hrvatske. Načelnik opštine Krnjak Dejan Mihajlović obratio se nakon potpisivanja Povelje I čestitao svima praznik . 

Na svečanoj sednici uručene su i petnaestoseptembarske nagrade, a u ime nagrađanih obratio se državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samopurave Bojan Stević. On je rekao da je dosta toga do sada uradjeno u opstini Trgoviste I das u izdvojena velika sredstva iz republickog budzeta. 

Najboljim učenicima i studentima iz opštine Trgovište, uručena su priznanja i novčane nagrade u iznosu od 40.000 dinara.

 

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Obeležen Dan opštine Trgovište i godišnjica oslobodjenja. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar