Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Počela rekonstrukcija ulice Bore Stankovića u Vranju

Objavljeno u Društvo

Objavljeno October 09, 2019 Nema komentara

Danas je zvanično počela rekonstrukcija ulice Bore Stankovića u Vranju. Pre početka radova u Sali Načelstva održan je sastanak izmedju predstavnika grada, Ministartva privrede i izvodjača radova, koji su dobili sve neophodne informacije vezane za rekonastrukciju ulice. Kako je rečeno, radovi će se obavljati u 3 faze. Biće rekonstruisana celokupna ulica u dužini od 710m I širine od 8 do 12m. Vrednost ovog projekta je 204 miliona dinara, a finasiraju ga Ministartsvo privrede I grad Vranje.   Prva faza obuhvata rekonstrukciju ulice od skretanja ka  ulici  Esperanto i Prvi maj do raskrsnice prema Gornjoj kasarni u dužini od 250 metara  i biće potpuno rekonstruisana  i vodovodna i kanalizaciona mreža, elektroinstalacije, telekomunikacija i na kraju sama saobraćajnica sa trotoarima, rekao je gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković. Prema njegovim rečima rekonsktrukcija ulice Bore Stankovića obuhvata I javnu rasvetu, zelenilo I drveće koje će biiti isečeno, ali I ponovo zasadjeno nakon završetka radova. Rok za završetak radova u prvoj fazi je 60 dana a izvodjač radova je preduzeće Saba Belča, rekao je graonačelnik Vranja. 

Za radove na vodovodnoj mreži biće zaduženo JP Vodovod. Prema rečima direktora Vodovoda Gorana Djordjevića,   ovo je jedna od najzahtevnijih ulica u gradu. Vodovod će uraditi 6 vrste sistema cevi, 3 za vodovodnu mrežu, 2 sistema za kanalizacionu mrežu I 1 za atmosfersku kanalizaciju. Rok za završetak radova koje izvodi Vodovod je 37 radnih dana, rekao je Djordjević.

Menadžer preduzeća Saba Belča, Dalibor Mladenović, kaže da su danas krenuli sa pripremnim zemljanim radovima, a nakon završetka radove počinje JP Vodovod.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Počela rekonstrukcija ulice Bore Stankovića u Vranju. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar