Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Predstavljeni rezultati rada Istorijskog arhiva “31.januar”

Objavljeno u Društvo

Objavljeno November 14, 2019 Nema komentara

Istorijski arhiv “31.januar” osnovan je kao ustanova zaštite od posebnog društvenog značaja koja u skladu sa Zakonom o kulturnim dobrima obavlja poslove evidencije i zaštite arhivske građe i registraturskog materijala, vrši preuzimanje arhivske građe, daje informacije korisnicima arhivske građe, radi na kulturno-prosvetnoj i obrazovnoj delatnosti, i ima izložbenu i izdavačku delatnost , rekao je na današnjoj konferenciji za novinare direktor Istorijskog arhiva Borivoje Manasijević.

Prema njegovim rečima Istoriski arhiv je nekada radio kroz 6 službi a danas kroz 3, sa manjim brojem radnika. Depo Istorijskog arhiva je površine 886m2 I on je popunjen tako da je neophodan novi prostor koji će biti zatražen od grada kako bi se cuvala arhivska gradja, rekao je direktor Manasijević. Prema njegovim rečima Istorijski arhiv je u predhodnom periodu  predstavio 14 arhivskih izložbi.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Predstavljeni rezultati rada Istorijskog arhiva “31.januar”. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar