Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

“Kako obezbediti efikasnost i pravičnost u izvršnom postupku”

Objavljeno u Društvo

Objavljeno January 15, 2020 Nema komentara

Druga Tematska otvorena vrata o temi “Kako obezbediti efikasnost i pravičnost u izvršnom postupku” biće održana u sredu 22. januara ove godine u Osnovnom sudu u Vranju. U debati u velikoj sali vranjskog suda u potkorovlju tog dana moći će da učestvuju i građani Vranja, da postave pitanja i diskutuju o bolnim temama izvršnosudskih postupaka, a potrebno je samo da se prethodno prijave za učešće.
Prijave se mogu podneti do utorka21. januara do 17 časova na e-mail prijava@yucom.org.rs ili putem telefona 018/306 975.
Druga tematska otvorena vrata u Vranju zakazana su za sredu 22. januar u 14 časova, s tim što će registracija učesnika i učesnica početi od 13.45 sati.
Od 14 časova o “Novoj ulozi sudova u izvršnom postupku – glavnim izazovima” govoriće sudija Osnovnog suda u Vranju Bojan Trajković.
Od 14.20 do 14.40 javni izvršitelj u Vranju Nataša Mihajlović govoriće o temi “Šta građanima donose izmene i dopune Zakona o izvršenju i obezbeđenju”, odnosno o dosadašnjim iskustvima javnih izvršitelja.Desetak minuta izlaganja potom će imati Dragan Đorđević, predstavnik Mreže odbora za ljudska prava, koji će govoriti o “Ulozi organizacije civilnog društva u ostvarivanju efikasnosti i pravičnosti u postupku pred sudom”.Od 14.50 do 15 časova o “Dostupnosti informacija građanima u izvršnom postupku” govriće Sonja Prostran, viša pravna savetnica .Potom će do kraja debate uslediti diskusija tokom koje će građani moći, u direktnom susretu sa sudijama i izvršiteljima, da postavljaju pitanja i pronađu odgovore u vezi sa brojnim nejasnoćama koje ih muče.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi “Kako obezbediti efikasnost i pravičnost u izvršnom postupku”. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar