Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Odgovor na saopštenje kojim Građanske inicijative optužuju Srpsku naprednu stranku da vrši pritisak na medije

Objavljeno u Politika

Objavljeno February 12, 2020 Nema komentara

Odgovor na saopštenje kojim Građanske inicijative optužuju Srpsku naprednu stranku da vrši pritisak na medije

Gospodo iz Građanskih inicijativa, podsećamo vas da pre nego li što iznesete tvrdnje i optužbe na račun Srpske napredne stranke, malo bolje analizirate medij za koji se zalažete i kao što navodite obavezujete u pruženju pravne, finansijske i druge vrste pomoći, jer taj medij uopšte nije imenovan na konferenciji za medije održane 6. februara.

Svakako se vi gospodo iz Građanskih inicijativa, kao što kažete, obavezujete da ćete štititi portal koji od svog osnivanja iznosi niz fabrikovanih laži i optužbi lokalnih funcionera Srpske napredne stranke, bez imalo etike u pisanju, koji u svojim člancima neretko uključuju članove porodice i decu političara iznoseći pojedinosti iz njihovog privatnog života, što ne podržava ni jedna forma, odnosno kodeks izveštavanja.

Umesto što štitite ovakvo neobjektivno i neprofesionalno izveštavanja medija koji ne biraju način ne bi li ostvarili poene kod ljudi koji ih finansiraju, kroz kao što kažete aktivnosti nedavno osnovanog Medijskog skloništa u Vranju, bolje bi vam bilo da se osvrnete oko sebe i ukažete pojedinim takozvanim novinarima na način objektivnog izveštavanja svega što je urađeno u proteklom periodu u Vranju.

Naglašavamo da etika u novinarstvu, odnosno etika informisanja, predstavlja osnov na kojem treba da se gradi objektivno, nepristrasno i pravovremeno informisanje javnosti, za šta se zapravo i zalaže Srpska napredna stranka.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Odgovor na saopštenje kojim Građanske inicijative optužuju Srpsku naprednu stranku da vrši pritisak na medije. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar