Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Predstavom “Nastojnik” zvanično biće otvorena mala scena Pozorišta Bora Stanković

Objavljeno u Kultura

Objavljeno February 05, 2020 Nema komentara

Premijera predstave „Nastojnik“ zakazana je za petak, sa početkom u 20 sati,na maloj sceni Pozorista Bora Stankovic, čime će ovaj, novi scenski prostor i zvanično  biti otvoren. “Ovo je prva predstava na maloj sceni a druga od početka godine“, rekao je direktor Pozorišta Nenad Jović. Prema njegovim rečima 15 predstava biće odigrano u ovom mesecu a od toga 2 su premijere.  

Već mesec dana, intenzivno teku pripreme  za predstavu „Nastojnik“, po tekstu Harolda Pintera, engleskog knjževnika. Glumačku podelu čine Ninoslav Trajković, Bojan Jovanović i Marko Petričević. Režiju potpisuje Trajče Gjorgiev. Inače, ovom predstavom, dvojica glumaca obeležiće svoje jubileje  rada na pozorišnim daskama i to, Ninoslav Trajković, 30 godina rada i  Marko  Petričević, koji će ovom predstavom proslaviti deceniju glumačkog rada u pozorištu.

Komad „Nastojnik“, nobelovca Harolda Pintera, govori o tome da se većina socijalnih i društvenih okolnosti u kojima žive likovi, u poslednjih dvadeset godina nisu promenili i da su vrlo bliski sadašnjosti. Reditelj predstave Trajce Georgijev , rekao je na današnjoj konferenciji za novinare, da mu je čast i zadovoljstvo što ponovo radi u vranjskom Pozorištu i saradjuje sa našim glumcima.

Umetnički direktor Pozorišta i glumac Bojan Jovanović najavio je danas da će ubuduće biti pažljivo birani saradnici i repertoar kako bi se napravio još jedan značajan iskorak. On je izrazio zadovoljstvo i što je deo glumačke ekipe.

Glumci koji proslavljuju svoje  jubileje, Marko Petričević i Ninoslav Trajković, zadovoljni su radom na predstavi i očekuju da će ona biti odlično prihvaćena kod publike.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Predstavom “Nastojnik” zvanično biće otvorena mala scena Pozorišta Bora Stanković. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar