Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

SNS: Slobodno lažite mi i dalje držimo čas

Objavljeno u Politika

Objavljeno February 13, 2020 Nema komentara

Saopstenjem za javnost oglasio se GO SNS-a u Vranju. U saopštenju se navodi sledeće:

“Juče se na lokalnom skandal portalu ispod slike velikog moraliste i borca za istinu, a dokazanog reketaša Vukašina Obradovića, pojavio zanimljiv naslov: „Zatvor kao deo medijske strategije”, koji odiše profesionalizmom i objektivnim izveštavanjem, po čemu je isti poznat i priznat od nekih ambasada.

Ugledni novinar, koji je novcem zarađenim od višedecenijskog reketiranja nekadašnjih političara sa obiljem putera na glavi, kupio stan u Beogradu svojoj švalerki, objasnio kratko, ali glupo, kako je nekim medijima posao da lažu.

Veliki guru dva lokalna kvazi novinara, kvalifikovanog tesara i bivšeg nastavnika sa sumnjivom diplomom, na vreme odstranjenog iz jedne osnovne škole, ovoga puta nas nije imresionirao svojim spisateljskim veštinama i uljudnim vokabularom, a naročito tolikim odsustvom bilo kakvih moralnih vrednosti.

Kada neko, ko se novinarskim poslom bavi nekoliko decenija, bolje poznaje Krivični zakon nego Zakon o javnom informisanju, je najblaže rečeno problematično. I lepo ste to izučili. Ispekli ste pravo, kao i svako drugi ko je stalno u nekom prekršaju. Bolje i od stalnih sudskih mušterija. Kleveta jeste ukinuta kao krivično delo, ali pitamo se, zašto se plašite Krivičnog zakona ako ste toliko čisti? Zašto se plašite sudova? Valjda znate, pored krivičnog postoje i drugi zakoni? Ili oni za vas nisu interesantni? Očigledno da svaki zakon koji štiti čoveka na javnoj funkciji, od vaših uvreda, pljuvačina, ponižavanja, nazivanja pogrdnim i vulgarnim imenima, blaćenja, vređanja članova porodice, čak i maloletne dece, za vas predstavlja atak na nezavisno novinarstvo.

Znamo mi da ste zavisni od onih koji vam plaćaju reket, ali da biste pravilno tumačili i u radu primenjivali zakon, najpre treba da imate elementarni osećaj za pravdu i pravičnost i elementarnu kulturu i ljudskost. Na žalost, u vašem slučaju ničega od ovog nema. Jednostavno, vi ste bruka za časnu novinarsku profesiju. I ne samo čovek iz struke, već i svaki normalan čovek koji iz radoznalosti, ne radi informisanja, pročita bilo koji tekst ili komentar koji sami napišete, biće zgranut ne samo količinom mržnje, uvreda i vulgarnosti, već i potpunim odsustvom profesionalizma. Mi vas zato i ne smatramo za medij. Zato što mediji postoje da objektivno izveštavaju javnost, poštujući odredbe Zakona o javnom informisanju. Vi ste obični tezgaroši koji formiraju istinu po principu „ko da više“. Lažete, vređate, fabrikujete afere i skandale za deset ili dvadeset eura. I prodavačice ljubavi časnije zarađuju novac od vas.

Na kraju želimo da vam poručimo da će iza nas ostati pozorišta, bolnice, fabrike, škole, putevi, šetališta….a iza vas lažova i reketaša besna kola, stanovi na moru, izmišljene afere…I u jedno budite sigurni, što više lažete, narod će nama i našim rezultatima davati sve veću podršku”.

Slobodno lažite mi i dalje držimo čas.

Gradski odbor SNS Vranje,

Savet za informisanje

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi SNS: Slobodno lažite mi i dalje držimo čas. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar