Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Saopstenje JKP Komrad

Objavljeno u Društvo

Objavljeno March 26, 2020 Nema komentara

U našu redakciju stiglo je saopštenje vranjskog preduzeća „Komrad“ koje prenosimo u celosti:

-Povodom pisanja portala Info Vranjske i tekstova „Za zarazu je dovoljan i KOMRAD“ i „Komrad i Parking servis NE MAPE za vanredno stanje“ obaveštavamo javnost da novinari pomenutog medija nisu bili objektivni i da šire dezinformacije kada je u pitanju rad JKP „Komrad“ Vranje:

JKP „Komrad“ Vranje se ponaša u skladu sa novonastalom situacijom vanrednog stanja koje je uvedeno povodom sprečavanja širenja zaraze korona virusom (Covid-19). Naime, još pre uvođenja vanrednog stanja, prvi u Srbiji, krenuli smo sa pranjem i dezinfekcijom ulica kako bi predupredili širenje zaraze. Takođe, našim korisnicima koji nisu na vreme izmirili račune za komunalne usluge slali smo opomene do 13. marta 2020. godine, a utuženja do 10. marta, što možemo i dokazati.

Međutim, pojedini mediji šire dezinformacije, seju strah, paniku i uzbunjuju javnost kad je u pitanju higijena grada, kao i prava građana koja smo mi „narušili“ slanjem opomena. Vanredno stanje je definisano Ustavom kao posebna okolnost u kojoj javna opasnost ugrožava opstanak države i građana“ u ovom slučaju pandemija protiv koje se zaposleni u „Komradu“ bore svim raspoloživim sredstvima kako bi zaštitili građane Vranja od potencijalne zaraze virusom.

Veoma je bitno da se u periodu vanrednog stanja i širenja epidemije profesionalno izveštava i da se poštuje Kodeks novinara, a ne da se poziva na „neimenovane izvore“ i glasine. Građanima Vranja, pored napora medicinskog osoblja, snaga bezbednosti i komunalnih radnika, ključnu ulogu za suzbijanje epidemije imaju i mediji koji ih pravovremeno i tačno informišu.

Svi zaposleni JKP „Komrad“ će biti na usluzi građanima bez obzira da li je stanje redovno ili vanredno i trudiće se da profesionalno pružaju usluge za koje su zaduženi- kaže se u saopštenju preduzeća „Komrad“.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Saopstenje JKP Komrad. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar