Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Saopštenje GO Dveri Vranje

Objavljeno u Politika

Objavljeno May 15, 2020 Nema komentara

Obraćamo vam se povodom štrajka glađu predsednika Srpskog pokreta Dveri Boška Obradovića koji je otpočeo u nedelju 10. maja 2020. god. i njegovog zahteva za odlaganje izbora 21. juna i za ozbiljnim političkim dijalogom kako bi se prevazišla politička kriza u zemlji.

Izražavamo zabrinutost za zdravlje Boška Obradovića, iako se on za sada oseća dobro, jer je on, pre svega, otac, suprug, sin i brat, a tek onda i opozicioni političar.

Taj čin, njegova je lična žrtva i breme koje je poneo umesto svih nas, građana Srbije, u borbi za demokratsku i suverenu Srbiju. To je žrtva koja treba da doprinese prevazilaženju krize koja je nastala neodgovornom politikom vladajućeg režima.

Izbori zakazani za 21. jun su antiustavni, nedemokratski i zdravstveno nebezbedni.

Zahtevamo od predstavnika vlasti da se započne sa ozbiljnim političkim dijalogom i da time prestanu razlozi za štrajk glađu Boška Obradovića.

Tražimo da Ustavni sud hitno reaguje na protivustavne izmene izbornih zakona

40 dana pred izbore i poništi započeti proces, čime bi izbori bili pomereni. To bi

smirilo narasle tenzije i građanske sukobe i otvorilo put za normalizaciju političkog

života u Srbiji.

Pozivamo sve građane, sveštenstvo, celu akademsku zajednicu, intelektualce, sportiste i sve druge javne ličnosti da podrže borbu za poštovanje Ustava, odlaganje protivustavnih i zdravstveno nebezbednih izbora, očuvanje teritorijalnog integriteta i za dogovor umesto građanskih sukoba.

Boško Obradović u toj borbi nije sam, tu je ceo Srpski pokret Dveri i svi građani koji žele da se bore za demokratsku Srbiju protiv režima Aleksandra Vučića.

Podržavamo, takođe, i miran i nenasilan gandijevski protest koji je najavljen

za nedelju, 17. maj u 17 časova ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu kao podrška narodnim poslanicima Bošku Obradoviću i Ivanu Kostiću koji štrajkuju glađu već 6 dana.

Ne samo kao članovi Dveri, već pre svega kao ljudi osećamo obavezu da budemo tamo i podržimo ljude koji prinose ličnu žrtvu da bi svima nama bilo bolje.

GrO Dveri Vranje

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Saopštenje GO Dveri Vranje. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar