Saopstenje Demokratske stranke u Vranju

Objavljeno July 17, 2020 Nema komentara

Nesposobnost lokalne vlasti u Vranju kulminirala je odlukom o zatvaranju zelenih pijaca vikendom, već tri nedelje. Ne primećuju da su time subotnju gužvu preselili i petak i dobili – ništa! Jer virus Kovid 19, po njima, radi samo vikendom, ne i radnim danom. Ovo svakako nije preventivna mera, tim pre što je broj obolelih i dalje u konstantnom usponu. Gradski odbor Demokratske stranke, želeći da kao i uvek bude konstruktivan, predlaže kontrolisan ulazak u pijacu, sa čekanjem na ulazu na distanci i sa maskama. Iako smo bojkotovali izbore, ne možemo da ne budemo solidarni sa sugrađanima i da ne brinemo o njihovoj bezbednosti.

Istovremeno se vladajuća stranka oglašava saopštenjima i potencira da je povećan broj zaraženih zbog protesta organizovanih prošle nedelje širom Srbije. Demantuje ih, međutim, Trgovište, gde su osvojili verovatno najveći procenat glasova u Srbiji, proteste nisu imali, a broj obolelih je u porastu. Pa da li je onda povećan broj obolelih zbog protesta ili zbog izbora?

Umesto toga, trebalo bi da se pozabave nabavkom testova i organizacijom prijema pacijenata kako bi se izbeglo čekanje satima, čak i fizički obračuni pacijenata u kojima i policija mora da interveniše. To što su epidemiologu koji je javno rekao da testova nema zabranili da daje izjave, nije pomoglo. Isto kao što ne pomaže ni skrivanje od javnosti članova lokalnog kriznog štaba (ukoliko on uopšte još uvek postoji).

Trenutno nema komentara u vezi Saopstenje Demokratske stranke u Vranju. Možda želite da dodate Vaš komentar ?