Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Ministarka privrede Anđelka Atanasković obišla preduzeće “Jumko”

Objavljeno u Ekonomija

Objavljeno November 30, 2020 Nema komentara

Ministarka privrede Anđelka Atanasković obišla je preduzeće “Jumko”“ u Vranju i tom prilikom rekla da se neće žuriti s privatizacijom te fabrike, da će se na tome raditi naredne godine, i da će se nastojati da se nađe adekvatan kupac koji bi omogućio bolje uslove za radnike i dodatno zaposlio mlade ljude.Nakon obilaska fabrike s rukovodstvom “Jumka”, ona je rekla da su joj radnici preneli da su zadovoljni uslovima i platama, ali je dodala da uvek ima prostora za poboljšanje.

“Na nama je zajednički da to pojačamo i obezbedimo bolje uslove i plate, oni nisu na teretu države, sami se izdržavaju, a ja mogu da obećam da ću u saradnji s vojskom i policijom i još nekim firmama uticati na to da im se omogući da imaju posla, odnosno da naručuju robu od njih, kako uniforme, tako i zaštitnu odeću”“, rekla je Atanaskovićeva. “Pandemija korona virusa je usporila ceo svet, ne samo Srbiju, i gledaćemo da nađemo adekvatnog kupca, ne samo da se udome već da budu dobri uslovi, da zaštitimo ljude i uposlimo nove”“, rekla je ministarka.

Generalni direkor „Jumka” Branislav Trajković rekao je da su danas ministarku privrede upoznali s proizvodnim kapacitetima, u kojima su imali zajednička ulaganja sa državom, a u koja je bilo uključeno i Ministarstvo privrede, a reč je o obnovi kotlarnice.Trajković kaže da imaju posla do kraja godine i za skoro celu narednu godinu. Dodaje i da u Sloveniju izvoze robu, odnosno zaštitna odela za zdravstvene radnike.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Ministarka privrede Anđelka Atanasković obišla preduzeće “Jumko”. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar