Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Novoosnovanim preduzetnicima na raspolaganju podsticajna sredstva u okviru „Programa promocije preduzetništva i samozapošljavanja“

Objavljeno u Ekonomija

Objavljeno November 03, 2020 Nema komentara

Novoosnovanim preduzetnicima, poljoprivrednim gazdinstvima, mikro i malim privrednim društvima starosti do dve godine, kao i svima koji imaju ideju za sopstveni biznis ili unapređenje dosadašnjeg poslovanja, od 24. oktobra, na raspolaganju su podsticajna sredstva u okviru „Programa promocije preduzetništva i samozapošljavanja“. Novac će i u drugoj fazi sprovođenja Programa biti dostupan kroz kredite sa povoljnim kamatama kod partnerskih banaka, a predviđena su i bespovratna sredstva. Program promocije preduzetništva i samozapošlјavanja, koji je usvojila Vlada Republike Srbije, predstavlja sveobuhvatnu podršku i snažan razvojni podsticaj privredi Srbije. Program sprovodi Kancelarija za upravlјanje javnim ulaganjima u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije i uz stručnu podršku Nemačke razvojne banke (KFW). Privrednoj komori Srbije, partneru u implementaciji Programa, poverena je realizacija stručno-edukativnih obuka i mentorsko vođenje i savetovanje aplikanata.Program obuhvata sve ključne aspekte podrške neophodne za uspeh start ap projekata – petodnevnu obuku za izradu poslovno-investicionog plana, povoljne bankarske kredite kod komercijalnih banaka, partnera u projektu, garanciju za kredite banaka partnera, bespovratna sredstva (grant) korisnicima koji uspešno otplate kredit u iznosu do 20 odsto ukupnog investicionog ulaganja koje se finansira u okviru Programa i mentorsko vođenje i savetovanje. Detaljne informacije o Programu dostupne su na sajtu Ministarstva privrede, Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i Fonda za razvoj Republike Srbije.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Novoosnovanim preduzetnicima na raspolaganju podsticajna sredstva u okviru „Programa promocije preduzetništva i samozapošljavanja“. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar