Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Vlada usvojila nove mere za suzbijanje epidemije COVID – 19

Objavljeno u Društvo

Objavljeno November 21, 2020 Nema komentara

Vlada Republike Srbije usvojila je nove mere za suzbijanje epidemije izazvane bolešću COVID–19, čija primena počinje od utorka, 24. novembra 2020. godine.
Nove protivepidemijske mere su:
– Skraćenje radnog vremena do 18 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima.
– Obavezno i bezuslovno korišćenje lične zaštitne opreme (nošenje zaštitne maske) u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prostoru u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti.
– Zabrana svih javnih okupljanja s prisustvom više od 5 (pet) osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Od ove mere izuzeti su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta (minimum 4 m2 po osobi).
– Omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta.
– Stroga kontrola obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila.
– Stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacije), kao i svih ostalih protivepidemijskih mera koje su na snazi.
Navedene mere su oročene na period od 10 dana i biće iznova razmotrene u skladu u sa aktuelnom epidemiološkom situacijom.
Vlada koristi i ovu priliku da još jednom zamoli i najsnažnije apeluje na sve građane da se ponašaju odgovorno prema sebi i ostalim sugrađanima.
Sve usvojene mere imaju za cilj isključivo očuvanje života i zdravlja građana.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Vlada usvojila nove mere za suzbijanje epidemije COVID – 19. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar