Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Javna biblioteka „Bora Stanković“ u Vranju uspešno je završila  projekat  „I seoske biblioteke žive”

Objavljeno u Kultura

Objavljeno December 30, 2020 Nema komentara

Javna biblioteka „Bora Stanković“ u Vranju uspešno je završila  projekat  „I seoske biblioteke žive”. Reč je o veoma značajanom projektu koji je sa 500.000,00 dinara finansiralo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, a na osnovu konkursa u oblasti bibliotečko-informacione delatnosti. Zahvaljujući projektu ogranak u selu Rataje dobio je znatno bolje opremljeno odeljenje. Novac je najvećim delom uložen u nabavku tehničke opreme i nameštaja koji je nephodan za realizaciju projekta, a sve u cilju osavremenjivanja ovog seoskog ogranka. Ovog leta Javna biblioteka „Bora Stanković“ iz Vranja sa ogrankom u Rataju organizovala je radionice u biblioteci, koje su posećivala deca svih uzrasta, od predškolaca, preko učenika nižih razreda osnovne škole, do starijih osnovaca pa i srednjoškolaca. Polaznici su pozitivno prihvatili predložen način rada i prepoznali su Biblioteku kao mesto gde uvek može nešto novo da se nauči, kao i da se ispolje različiti vidovi kreativnosti. Кroz kreativne radionice polaznici su imali mogućnost da u toku razgovora otkriju svoje sklonosti prema čitanju. Uz puno pozitivne energije Biblioteka je tokom radionica bila mesto okupljanja i saradnje mladih i kreativnih ljudi koji su budući nosioci ove zajednice.

Biblioteka ovim projektom želi da proširi spektar svojih bibliotečkih usluga, ali i da se odupre opštem trendu marginalizacije seoskih sredina. Neizmerno smo zahvalni Ministarstvu kulture i informisanja što je prepoznata važnost našeg projekta, kao i značaj kako za Biblioteku tako i za seosku sredinu, stoji između ostalog, u saopštenju Javne biblioteke ,,Bora Stanković’’ u Vranju.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Javna biblioteka „Bora Stanković“ u Vranju uspešno je završila  projekat  „I seoske biblioteke žive”. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar