Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Opština Vladicin Han realizuje projekat „Smanjenje siromaštva kroz mogućnosti zapošljavanja u cilju pristupanja Srbije Evropskoj uniji”

Objavljeno u Ekonomija

Objavljeno December 02, 2020 Nema komentara

Opština Vladicin Han realizuje projekat „Smanjenje siromaštva kroz mogućnosti zapošljavanja u cilju pristupanja Srbije Evropskoj uniji. Ovaj projekat finansiraju Švedska agencija za medjunarodnu saradnju SIDA i Opština Vladičin Han sa učešćem od 10% a realizuje „Help-Hilfe zur Selbsthilfe e.V.

Zahvaljući ovom projektu 30 ljudi je dobilo donacije i sa njima su potpisani ugovori. 

 Među potpisnicima je najveći broj preduzetnika, mikro i male firme koje su spremne da zaposle jednog radnika na minimum godinu dana i nezaposlena lica koja žele da registruju svoju privrednu delatnost, ostali su poljoprivrednici, sakupljači sekundarnih sirovina i muzičari.

Deset donacija su vrednosti 3600 evra, 15 donacija 2400 evra i pet donacija u iznosu od 1500 evra.

Ovo je šansa za nezaposlene ljude da pronadju posao i obezbede svoju ličnu egzistenciju.S obzirom da je interesovanje izuzetno veliko za ovakav vid pomoći i da se u praksi ovaj projekat izuzetno dobro pokazao kad je u pitanju podsticaj razvoja preduzetništva, mikro i male privrede, poljoprivrednih gazdinstva kao i upošljavanje i samozapošljavanje Roma, nadležni u lokalnoj samoupravi će nastojati da već početkom naredne godine obezbede uslove za novi poziv i dodelu novih donacija.

Tekst je napisan u okviru projekta “Privredni razvoj Vladičinog Hana”, koji se realizuje uz finansijsku pomoć opštine Vladičin Han.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Opština Vladicin Han realizuje projekat „Smanjenje siromaštva kroz mogućnosti zapošljavanja u cilju pristupanja Srbije Evropskoj uniji”. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar