Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Vranjska Banja obeležila 143. godišnjicu oslobođenja od Turaka

Objavljeno u Društvo

Objavljeno January 26, 2021 Nema komentara

Svečanom sednicom Skupštine opštine i dodelom najviših priznanja obeležena je 143. godišnjica oslobođenja Vranjske Banje od Turaka. Predsednik gradske opštine Dragan Sentić u svom obraćanju osvrnuo se na proteklu godinu i na sve ono što je urađeno, pre svega kada su u pitanju infrastruktura i razvoj Banje. Takođe, podsetio je i na stradanja predaka u borbi protiv Turaka.
Čestitajući Dan gradske opštine Vranjska Banja, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković istakao je značaj obeležavanja ovog datuma kojim slavimo slobodu, ali i odajemo poštu našim precima. ,,Svojim primerom moramo da pokažemo potomstvu kako se voli i poštuje domovina, kako se neguju uspomene na žrtve oslobodilačkih ratova. I upravo zbog tih žrtava mi danas imamo obavezu da domovinu čuvamo odgovorno, da brinemo o njenim građanima i radimo na unapređenju društva i uslova za život’’, rekao je gradonačelnik Milenković. On je dodao da će kao i do sada, Grad Vranje pružati bezrezervnu podršku Gradskoj opštini Vranjska Banja da istraje u namerama da Banja postane moderno lečilište i, osim domaćih, privuče i strane turiste. ,,U proteklih godinu dana, uprkos pandemiji, trudili smo se da poboljšamo turističku infrastrukturu Vranjske Banje, kako bi se na najbolji mogući način iskoristili potencijali koje ima najtoplija banja u Evropi. Uspešno smo privatizovali Stacionar za banjsko lečenje i prodali hotel Železničar, koji će verujemo, nakon rekonstrukcije zablistati novim sjajem, a Vranjska Banja zauzeti značajno mesto na mapi banjskog turizma u lečenju i rehabilitaciji pacijenata. Takođe, trudili smo se da poboljšamo kvalitet života lokalnog stanovništva tako što smo rešavali putnu infrastrukturu, završili toplifikaciju centralnog dela Vranjske Banje, započeli projekat rekonstrukcije i energetske sanacije objekta vrtića ,,Bambi” i priveli kraju izgradnju šetališta. Radilo se odgovorno i predano bez obzira na vanredne okolnosti u kojima smo se našli zbog pandemije koronavirusa’’, naglasio je gradonačelnik dr Slobodan Milenković. Na svečanosti Specijalno javno priznanje 26. januar u vidu diplome dodeljeno je dr Vladanu Stojilkoviću, specijalisti pneumofiziologije iz Vranjske Banje, Javno priznanje 26. januar uručeno je i Goranu Petroviću, direktoru JP Novi Dom Vranje, kao i Anastasiji Jaćimović, đaku generacije OŠ ,,Pedrag Devedžić’’ , školske 2019/20. godine. Na svečanosti je prikazan i film o Vranjskoj Banji između dva januara.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Vranjska Banja obeležila 143. godišnjicu oslobođenja od Turaka. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar