Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Saopštenje OO Srpske stranke Zavetnici

Objavljeno u Politika

Objavljeno July 05, 2021 Nema komentara

 

Izjave i ponašanje Albanskih lokalnih funkcionera u opštinama Preševo i Bujanovac, kao i njihovih predstavnika u Skupštini Srbije izazivaju nesigurnost, zabrinutost, zebnju i strah kod Srpskog stanovništva u ovim opštinama! Stalno stvaranje i održavanje tenzija, predlaganja nekakvog pripajanja ovih opština nepostojećoj državi koja se samoproglasila na teritoriji Srbijedodatno podižu međusobno nerazuvanje i otuđenost između ljudi koji ovde žive!

Plasiranje notornih neistina o uskraćivanju prava i ugroženosti Albanaca u ovim opštinama je vrhunac licemerja, jer drže svu vlast u svojim rukama, troše novac Republike Srbije po svom nahođenju i uglavnom na projekte po sredinama gde žive Albanci, zapošljavaju isključivo albance i imaju sva, ponavljamo sva prava kao i ostali građani Srbije!

Sa druge strane ćutanje Srpskih predstavnika u lokalnim i Republičkom parlamentu na ovakve otvorene provokacije dodatno stvara konfuziju i crne slutnje da su ove najave možda već negde dogovorene! Stoga, okružni odbod Srpske stranke Zavetnici traži da nadležni državni organi oštro reaguju na ove protivustavne i protivzakonite izjave i delovanje Albanskih egzibicionista i huškača!

Posebno ističemo da nijedan građanin opština Preševo i Bujanovac nesme biti uznemiren i da sa zebnjom isčekuje budućnost koju predviđaju Albanski ekstrebisti i jastrebovi, jer njihovi stavovi o stvaranju još jedne Albanske države na balkanu neće biti ostvareni. Neka prave te svoje države gde god hoće, ali ih neće stvarati na teritoriji Srbije!

Geopolitička situacija u svetu se drastično promenila, a nema više neprikosnovenog, jedinog i nedodirljivog sponzora Albanskih snova, a i Srbija nije, niti će ikada više biti, u podređenom položaju i bez prijatelja i saveznika u svetu!

Zato poručujemo Albanskim jastrebovima da ne lete visoko, da se probude iz sna i potrude da stvore ambijent u ovim opštinama koji će voditi međusobnog uvažavanja i poštovanja, smirivanja tenzija , razvoju privrede i ekonomije,zapošljavanju mladih i podnošljivih uslova za život svih građana bez obzira na nacionalnu pripadnost .

Albanci, prestanite da sanjate i priželjkujete da će Srbija priznati nepostojeću državu na njenoj teritoriji, jer to nikada neće, niti sme. da učini!

Albanci iz Preševa i Bujanovca zapamtite, ovo je Srbija i uvek će biti, Kosovo i Metohija će uvek biti Srbija i što pre to shvatite biće vam bolje! Srbima iz ovih opština poručujemo da njihova država Srbija može i mora da ih zaštiti od bilo kakvog ugrožavanja!

 

Predsednik okružnog odbora Srpske stranke Zavetnici – Dragan Nikolić

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Saopštenje OO Srpske stranke Zavetnici. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar