Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Pojačana kontrola u tržnim centrima, trgovinskim lancima, javnom saobraćaju i ugostiteljskim objektima

Objavljeno u Društvo

Objavljeno October 20, 2021 Nema komentara

Na 24. redovnoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, kojom je predsedavao komandant štaba, gradonačelnik dr Slobodan Milenković, bilo je reči o trenutnoj epidemijskoj situaciji na teritoriji grada Vranja, kao i o dopisu koji je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uputilo svim jedinicama lokalne samouprave. U skladu sa zaključcima sa održanog hitnog sastanka u Vladi Republike Srbije, utvrđena je obaveza hitnog pojačanog inspekcijskog nadzora u gradovima nad poštovanjem i primenom mera propisanih Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Кovid 19, uz poseban metod izveštavanja. Pojačanu kontrolu u tržnim centrima, velikim trgovinskim lancima, javnom gradskom saobraćaju i većim ugostiteljskim objektima, osim sanitarnih inspektora, dužni su da vrše i komunalni inspektori i komunalni milicioneri, uz što veću primenu ovlašćenja u smislu kažnjavanja svih koji ne poštuju protivpandemijske mere.
Takođe, na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije doneti su zaključci koji se odnose na pripremu i spremnost subjekata sistema zaštite i spasavanja na teritoriji grada Vranja za period zimske sezone 2021/2022. Između ostalog, zaključeno je da se od strane javnih i komunalnih preduzeća sačini plan rada u zimskim uslovima i sagledaju njihove mogućnosti sa aspekata mehanizacije i repromaterijala za delovanje u zimskim uslovima, kao i da se izvrši sagledavanje opremljenosti i osposobljenosti ekipa istih preduzeća za reagovanje u slučaju ekstremno niskih temperatura na saniranju havarija odnosno otklanjanju kvarova. Doneti su i zaključci koji se odnose na delovanja ustanova koje pružaju pomoć i podršku ugroženom stanovništvu sa aspekata zdravstvene i socijalne zaštite.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Pojačana kontrola u tržnim centrima, trgovinskim lancima, javnom saobraćaju i ugostiteljskim objektima. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar