Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

In memoriam: Saša Stojković Babačko

Objavljeno u Hronika

Objavljeno November 27, 2021 Nema komentara

Saša Stojković Babačko, vlasnik i urednik portala Info Vranjske i nekadašnji glumac vranjskog teatra, preminuo je u subotu ujutro u Nišu u 59. godini života.

Rođen 12. juna, 1963. godine u Vranju u porodici Babačko, od oca Sime i majke Božane. Osnovnu i srednju školu završio je u rodnom gradu.

U pozorištu „Bora Stanković“ Vranje bio je angažovan od 1985. godine, stalni posao  dopio je  1. 12. 1988. godine. Ostvario je preko 100 glumačkih i 11 rediteljskim premijera., ostavljajući neizbrisiv trag u istoriji vranjskog teatra.

Za svoj  glumački rad rad dobio je tri glumačke i rediteljsku nagradu za najbolju predstavu na festivalu „Zlatni osmeh“ u Republici Srpskoj.

Novinarstvo je bilo sastavni deo njegovog stvaralačkog opusa decenijama. Najpre je radio  kao voditelj na OK Radiju, a njegova čuvena emisija “Kafe Kazablanka” se još uvek prepričava.

U Ok Radio bio je više od 20 godine glavni i odgovorni urednik. Radio je i kao  kolumnista  i novinar u nedeljniku “Vranjske”. Od 1995. godine radio je za nedeljnik „Vranjske”, gde je na kraju postao i urednik portala pre gašenja ovog nedeljnika.

Bio je uradnik i RTV Vranje, gde je vodio ovu televiziju sa Vukašinom Obradovićem sedam dana. Pored toga radio je za Press, Politiku, Radio 202 i još mnoge medijske kuće. Dobitnik je najvećeg priznanja za novinarstvo u Srbiji za seriju tekstova objavljenih u nedeljniku „Vranjske“.

Do smrti je radio kao  predsednik udruženja građana “Tim za razvoj i integracije” i bio je glavni i odgovnorni urednik portala InfoVranjske.rs

Za sobom je ostavio suprugu,sina , ćerku i veliki broj prijatelja.

Komemoracija će biti održana u pozorištu „Bora Stanković“ u Vranju u 9 sati, a sahrana će se obaviti u 14 časova na Šapranačkom groblju.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi In memoriam: Saša Stojković Babačko. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar