Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Promovisana knjiga ,,Amanet’’ Dušana Aritonovića

Objavljeno u Kultura

Objavljeno June 02, 2022 Nema komentara

,,Amanet’’ naziv je zbirke priča – zapisa Vranjanca, Dušana Aritonovića, koja je promovisana u velikoj sali Pozorišta ,,Bora Stanković’’ u Vranju. Reč je o Aritonovićevom književnom prvencu koji je objavilo Udruženje književnika Vranja, koje je i organizator promocije.

Sam autor, Aritonović, kaže da knjiga sadrži kratke priče i crtice u kojima je opisao neke ljude i događaje koji su se desili lično njemu, ili negde u njegovom okruženju. ,, Objavljene priče nastale su u proteklih par godine. Neke od njih nastale su kao čisto izlivanje mojih emocija na papir, dok druge govore o događajima koji su vezani za naš mentalitet, za tradiciju, za naše stare običaje i verovanja. Jednostavno, pisao sam o ljudima i događajima koji su mi se urezali u pamćenje i dušu’’, rekao  je između ostalog autor Dušan Aritonović.

Na promociji su o knjizi govorili urednik izdanja Žikica Dimitrijević,  zatim recenzent i lektor Branka Marković, dok je glimac Dragan Živković Durge predstavio priče, uz scenski nastup glumaca vranjskog teatra. Muzički je događaj obojio Dalibor Mladenović na kavalu.

Svoju recenziju o ovom delu Branka Marković naslovila je ,,Svitac u prozi Dušana Aritonovića’’, istakavši pri tom da autor svoj fenjer pronalazi u duši, uz ono ,,nešto’’ njegovo, uz svog svica koji ga neumorno prati od prve do zadnje stranice književnog prvenca.

,,Suština ove knjige je da treba da ostavi trag u vremenu. Knjiga je priča o nama, našim roditeljima, našim babama i dedama, našim precima’’, istakao je glumac Dragan Živković Durge.

U prepunoj sali vranjskog teatra promociji su prisustvovali i gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, zamenica gradonačelnika Zorica Jović, kao i brojne zvanice i pobornici pisane reči .

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Promovisana knjiga ,,Amanet’’ Dušana Aritonovića. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar