Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Donacija Japana vredna 40.000 evra

Objavljeno u Društvo

Objavljeno November 17, 2022 Nema komentara

U zgradi Vlade Republike Srbije, održana je ceremonija potpisivanja ugovora za četiri projekta za osnovne potrebe stanovništva, koje je podržala Vlada Japana. Za Opštu bolnicu u Aleksincu, Zdravstveni centar u Kladovu, Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju i JKP „Gradac“ u Tutinu obezbeđeno je 269.455 evra.

Prema rečima gradske većnice Danijele Milosavljević, Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju dobiće specijalizovano vozilo za prevoz osoba sa invaliditetom. „Ovo vozilo će umnogome olakšati svakodnevne aktivnosti korisnika i unaprediti kvalitet njihovog života. Uspešna saradnja između naše lokalne zajednice i naroda Japana, unazad više godina, dokaz je prijateljskih odnosa naše dve zemlje. U želji da se naši odnosi i ubuduće zasnivaju na prijateljskim iskustvima, još jednom se zahvaljujem na podršci”, istakla je u svom obraćanju Danijela Milosavljević. “Vrednost donacije u vidu specijalizovanog vozila iznosi 40.155 evra”, rekla je Ivana Tasić, direktorka Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite. 

Uključujući ove grantove, iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Srbiji od 1999. godine, iznosi preko 15 miliona evra. Ukupan iznos japanske pomoći Srbiji u toku istog perioda premašuje 510miliona evra.

Ceremoniji su prisustvovali, između ostalih, i ministarka zdravlja dr Danica Grujičić i ambasador Japana u Republici Srbiji NJ.e. Takahiko Katsumata.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Donacija Japana vredna 40.000 evra. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar